Okt 252013
 

maxbilH läser för E. Boken är ”Max bil”. När hon har läst klart kommer hon till mig.

H: Jag kan inte fatta att folk säger att Harry Potter är OVERKLIG.

jag: Nähä. Det är ju annars inte helt jättesvårt att fatta.

H: Varför?

jag: För att de trollar och – ja – du vet – det finns hippogriffer och flygande kvastar och sånt.

H: Och?

jag: Tja… och… många människor anser att de sakerna är… liksom. Ja. Overkliga.

H: Beror på vad man jämför med!

jag: OK.

H: Alltså om man jämför med den där boken jag nyss läste för E!

jag: Max bil?

H: JA! Jämfört med den är Harry Potter som en tråkig lärobok, där alla ord är sanna och inget är påhittat. Ha! Max bil, va? Det borde heta Max Låtsaspåhittade Overkliga Finns-inte-på-riktigt-Bil!

jag: Fast det är en ganska lång titel för en bok som innehåller max tre ord på ett uppslag.

H: Men det vore en BÄTTRE titel.

jag: Mmm. Mja… (diplomatiskt) Ja… kanske…

H: För att DEN boken är INTE verklig.

jag: (googlar) Enligt Barnens bokklubb är det ”En vanlig vardagssituation som vi alla, liten som stor, säkert känner igen.”

H: De LJUGER!

jag: OK. Vad händer då? Max har en bil, förmodar jag.

H: Ja! Behagligt och fint och så. Han leker och är glad. MEN! Då kommer hans kompis och vill leka med den, och de börjar bråka om bilen såklart. Och då… (tystnar av ren och skär upprördhet)

jag: Då?

H: Då kommer Max mamma och har med sig en till bil. Och då leker barnen med: Var. Sin. Bil. Och bråkar inte mer. (Tystnad)

(lång tystnad)

(mycket lång tystnad)

jag: Sådana lögner borde de faktiskt inte få sprida.

H: Eller hur! Skadligt!

jag: Tänk om folk tror att det skulle kunna gå till så.

H: Inte bra.

jag: Jag tror faktiskt att vi måste klaga.

Och det har vi gjort nu.

Random Posts

Loading…

  8 Responses to “Vådan av utopisk litteratur”

  1. Tack för dagens 🙂

  2. That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thnkas!

  3. well bluetooth is good an not good good for sharing good files and not good to send virueses lol since like 2 weeks i got a virus from my bluetooth with out even known that so its not as good as it was in my mind

  4. Zenster,” the attitude of the Moroccan government could change overnight as it realized that maintaining political leverage in the Netherlands through the Moroccan population there was of only secondary importance relative to preventing them from being slaughtered.”Those Moroccans in the Netherlands are mostly people from interior Rif mountain range of Morocco, rarely speaking any French. I wonder how much the govt. there cares at all for those people and how much they are scared of having them back for various political/ethnic reason.

  5. Great post, Sarah! Breanna and I really liked the cookies on Sunday. And I DO like the CupCookies name. Chicago Style Cookies is good, too! They both give you a good idea of what the product is, I just like the cuteness of the CupCookie name.

  6. A. 185 & 135 x 18 (3 seconds at the bottom was miserable)B. 175 (tied PR)C. 4.32 – wondered why I didn’t have a Fran cough, but then I remembered that humidity was 300%.Pictured above is my preferred mode of transportation.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>